Dansen bij Drieske Nijpers!

Heb je zin om te bewegen en te dansen? Of zoek je een leuke hobby bij een toffe groep mensen? Dan is Drieske Nijpers echt iets voor jou! 

Wij repeteren elke vrijdag van 20u30-23u. Je hebt geen danservaring nodig. 

Iedereen is welkom in ons lokaal in Pompstraat 2, Sint-Gillis-Waas. 

Ben je geïnteresseerd en wens je graag meer info? Stuur een mailtje naar contact@drieskenijpers.be . 

Ben je jonger dan 16? Dan kan je terecht bij onze jeugdwerking! Check deze link of stuur een mailtje naar jeugdwerking@drieskenijpers.be. 

Onze missie

Erfgoed en volkstradities verder laten leven binnen een hedendaags kader: dat is de missie van volkskunstgroep Drieske Nijpers. 

Daar waar er reden is tot feesten, of waar er mogelijkheid is om Vlaamse volkskunst te tonen in alle facetten, zijn we er graag bij. Zo zijn we regelmatig te vinden in een stoet, erfgoedmarkt, op een podium of braderijen. Naast volksdans presenteert de groep ook vendelnummers en volksmuziek.  De absolute hoogtepunten zijn de optredens in binnen- en buitenland en ons festival!


Het begon allemaal in 1967

Verteld door ooggetuige en medebezieler Gudrun Van Eynde 

"Na een bezoek aan een mini volkskunstfestival te Sint-Niklaas werd een eerste bijeenkomst van jong-Davidsfondsleden georganiseerd ten huize Van Acker - Van Eynde. We waren door de volksdansmicrobe aangetast en het enthousiasme om in Sint-Gillis-Waas ook een volkdansgroep op te starten, was niet te stillen. In juli 1967 was het zover, de eerste repetitie vond plaats in de feestzaal van de katholieke kring in Sint-Gillis-Waas. Enkele eenvoudige gemeenschapsdansen kwamen aan bod. Met hulp van muzikanten en leden van volksdansgroep Boerke Naas liep alles vlot. Vooral de zwaarddans 'De Zevenster'  werd duchtig geoefend en al snel volgde een eerste toonmoment.

In november 1967 organiseerden we een volkskunstweekend en kreeg de groep zijn naam 'Drieske Nijpers'. Dit is de bijnaam die 'Andries De Clerck' kreeg, een simpele boer uit Sint-Gillis-Waas die in 1851 tot de ontdekking kwam dat hij bovennatuurlijke geneeskrachten bezat. Hij was in staat mensen te genezen door ze te 'nijpen'. 

Door de jaren heen groeide ons dansrepertorium aan en een heel aantal leden leerden ook vendelzwaaien. Het begin van een mooie toekomst!"